Zdravniški poklic ni donosen posel

30 junija, 2017

Žal, pred volitvami ne glede katera vlada je na oblasti, je zdravstvo vedno vroča tema in hvaležna tema za obvladovanje množic.

Sedaj so se lotili pranja možgan državljanov s čakalnimi dobami , pred leti so bili dohodki zdravnikov glavna tema. Nekaj novitet je tudi z mladimi zdravniki. Verjetno bodo plače zdravnikov ponovno vroča tema tik pred volitvami.

V manjši družbi je bila ponovno tema zdravstvo. Nisem hotela sodelovati v pogovorih dokler me niso izzvali. Prisotni lokalni obrtniki so mnogo bolj “bogati” , kot jaz zasebni zdravnik . Vsi imajo drage avte,  vsi njihovi družinski člani hiše, več vikendov na Hrvaškem , da ne omenim Boss ur na zapestjih.

Glasno sem primerjala statusov lokalnih obrtnikov in lokalnih zdravnikov. Razlika je občutna in jasno vidna vsem, da imajo obrtniki in njihove družine visok materialni status, katerega ne dosega noben zdravnik.  Oboji obrtniki in zdravniki delajo veliko in se odpovedujejo osebnemu življenju. Razlika je v tem, da obrtnikov nihče ne obtožuje po medijih in vsevedni novinarji se ne sprašujejo po njihovih strokovnih sposobnostih in ne po morebitnih davčnih utajah ali koruptivnih udeležbah na sejmih ter strokovnih srečanjih

Kar je bilo še najbolj žalostno, je bilo dejstvo, da vsi prisotni v družbi, tudi tisti, ki niso bili obrtniki, odobravajo in sprejemajo kot  pravično, da je uspešen obrtnik “bogat” uspešen zdravnik, po njihovem si tega ne zasluži.  Na moje vprašanje zakaj ne, večina  zaradi mojega poklica in dejstva, da sem uspešen zdravnik, ni izrekla  na glas tiha prepričanja,  da je to nemoralno.  Torej moram biti bosonoga kot sufiji?  Obrtniki se ukvarjajo z donosno panogo!! Takšen sem dobila odgovor

Zdravniški poklic torej ni donosen, zakaj pa je zdravilstvo,  paramedicina, bioenergija… donosen posel? Zakaj je farmacija in trgovina z medicinsko opremo dober posel? Zakaj v naši družbi zdravniški posel ne sme biti donosen posel, ko pa je eden izmed najbolj odgovornih poklicev?

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×