Zaposleni

Seznam zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev

  Prenesi

Zdravniki

asist. Davorin Dajčman

Davorin Dajčman je v Gastromedici zaposlen od januarja 2020, dela pa tudi v dveh družbah, članicah Skupine Diagnostični center Bled, MTC Fontana in Diagnostičnem centru Bled. Leta 1997 je opravil specialistični izpit iz interne medicine, specializacijo je opravljal v Mariboru,  Ljubljani in avstrijskem Gradcu.

Med leti 2008 in 2016 je bil predsednik Zdravniškega društva Maribor, med leti 2014 in 2019 tudi podpredsednik Slovenskega zdravniškega društva (SZD). Zaposlen je bil v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, kjer je bil od leta 2011 namestnik predstojnika in nato med leti 2016 in 2019 tudi predstojnik Oddelka za gastroenterologijo in endoskopijo.

Pri svojem delu se stalno izobražuje, svoje znanje deli tudi z drugimi, je namreč tudi predavatelj na številnih podiplomskih šolah s področja gastroenterologije in gastrointestinalne endoskopije. Je tudi glavni mentor za specializacijo iz gastroenterologije in interne medicine.

V družbah Skupine Diagnostični center Bled se v gastroenterološki ambulanti ukvarja s področji gastroskopije in ultrazvoka trebušnih organov ter kliničnim delom (diagnostiko in zdravljenjem).

Svoj prosti čas izkoristi za kolesarjenje, popotništvo, poslušanje jazz glasbe, poglobi pa se tudi v strokovno literaturo.

Nebojša Mitič

Nebojša Mitič

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med., spec. interne medicine je endoskopistka z bogatimi vsestranskimi izkušnjami na področju interne medicine in gastroenterologije. Že od leta 1996 dela kot zasebna gastroenterologinja s koncesijo, najprej v zdravilišču Radenci, sedaj pa že dolgo časa v ambulanti Gastromedica.

V ambulanti opravlja :

  • endoskopske preiskave
    • pregled želodca z gastroskopijo
    • preglede črevesja s koloskopijo in odstranjevanje polipov
  • ultrazvok trebušnih organov ter ščitnice

Največ se posveča funkcionalnim motnjam prebavil, ki so najpogostejše pri starostnikih in so še neraziskane ter postajajo ob alergijah najpogostejše vsakodnevne tegobe sodobnega človeka. Motnje so odraz individualnega hormonskega, imunskega stanja v kombinaciji z vsemi vplivi okolja. Posebnost dr. Puc se izraža v njenem celostnem pristopu do pacienta. Poleg poglobljenega individualnega pogovora imajo pacienti tudi možnost, da opravijo več pregledov hkrati.

Veliko pozornost pa posveča tudi pacientom s kronično vnetno črevesno boleznijo (KVČB). V primeru poslabšanja so na vrsti v najkrajšem možnem času in imajo možnost pogovora, kar nudi pacientu občutek varnosti in zadovoljstvo in se s tem izognejo hudim poslabšanjem in so manj hospitalizirani, tako da je njihovo življenje bolj kvalitetno.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×