Gastroskopija

Gastroskopija

Gastroskopija je kratkotrajna endoskopska preiskava požiralnika, želodca in dvanajstnika. Skozi usta z gastroskopom potujemo po požiralniku do dvanajstnika. S posebnim sprejem za omrtvičenje nekoliko ublažimo refleks kašlja in spahovanja, tako da preiskava ni preveč moteča. Pri prehajanju skozi zgornja prebavila pihamo zrak, da se želodec dovolj razpre, da si lahko ogledamo sluznico, morebitne razjede in erozije, polipe ali druge spremembe. Vedno tudi določimo hitri ureazni test za okužbo z bakterijo Helicobacter Pylori in določimo kislost želodčnega soka ter posebej pogledamo mišico zapiralko med požiralnikom in želodcem. Preiskavo pacienti različno prenašajo, nekateri imajo zelo močne reflekse, drugi nimajo prav nobenih težav, prav vsakemu pa pomagamo, da je zanj preiskava čim manj moteča.

Na preiskavo morate priti popolnoma tešči, po preiskavi pa odsvetujemo še pol ure uživanja tekočine in vsaj še 3-4 ure samo lažjo hrano.

Gastroskopija v globoki sedaciji

Gastroskopijo lahko izvedemo tudi v globoki sedaciji z uporabo propofola. Med preiskavo SPITE.

Globoka sedacija je na voljo samoplačniško. Zanjo se lahko odločite tudi, če se na gastroskopijo naročate z napotnico – gastroskopijo izvedemo na napotnico, globoka sedacija pa se doplača. V primeru globoke sedacije potrebujete spremljevalca, saj 24 ur po opravljeni preiskavi v globoki sedaciji ne smete upravljati vozil.

OPOMBA: Globoka sedacija v Gastromedici do nadaljnjega žal ni na voljo. 

Osnovni podatki o preiskavi:

  • Storitev opravljamo preko napotnice
  • Storitev je na voljo samoplačniško / cenik
  • Trajanje preiskave: 5-15 min

Lokacija, kjer izvajamo preiskavo:

  • Murska Sobota | Kocljeva ulica 10, 9000 Murska Sobota 
Naročite se z e-napotnico Naročite se samoplačniško
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×